Iedereen krijgt te maken met ‘grensoverschrijdend gedrag’.
Bijvoorbeeld in de zorg, aan de balie, als leerkracht, of bij hulpdiensten.

Mensen worden steeds mondiger en agressief gedrag wordt vaker ingezet om iets voor elkaar te krijgen. Daarnaast kunnen alcohol-, en drugsgebruik, emoties of psychische problemen een oorzaak van agressief en grensoverschrijdend gedrag zijn.

Voor wie? 

De training is geschikt voor groepen professionals die met verbale agressie te maken krijgen zoals verpleegkundigen, (dokters) assistentes, leerkrachten en medewerkers bij de gemeente.

Waar?  

Op locatie bij de organisatie of op een, in overleg, nader te bepalen plaats.

Werkwijze? 

Het doel van een training ‘omgaan met grensoverschrijdend gedrag’ is leren hoe je agressie kan herkennen, voorkomen en zo nodig reguleren. Dit ervaart je door je eigen spanning te voelen en onder bedwang te krijgen, maar ook door te leren hoe je het beste op de ander kunt reageren.

Door zelfonderzoek en observaties van anderen wordt je bewust van je eigen drijfveren, talenten, kwaliteiten en valkuilen. Hoe beter dit zelfinzicht, hoe sneller je eigen reactiepatronen herkent, begrijpt en kunt veranderen. 

De oefeningen tijdens de training worden begeleid door een trainingsacteur. Daarnaast geef ik als trainer het theoretische kader om verschillende vormen van verbale agressie te herkennen.

Tarieven?

De tarieven voor de trainingen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de gekozen locatie en de gewenste inhoud van de training. Alles kan op maat worden samengesteld.
Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op zodat wij een passende offerte kunnen maken.