Singlecoaching, niks voor mij… of toch wel?

Singlecoaching, niks voor mij… of toch wel?

Iedereen die ik spreek kent wel iemand die single is. Ik krijg dan ook wekelijks de reactie: “Wat een gat in de markt om singles te gaan coachen, daar zal wel veel vraag naar zijn”.
Tijdens mijn opleiding tot singlecoach heb ik een onderzoekje gedaan onder 30 singles. Ze vonden het erg interessant wat ik ging doen, maar bedankten mij allemaal voor een gratis proeftraject. Waarom?

Mogelijk is er sprake van schaamte? Schaamte dat het niet lukt om een partner te vinden, dat je hierbij hulp nodig hebt. En wellicht geen zin om jezelf kwetsbaar op te moeten stellen, door over jezelf te praten?

Ongeveer drie maanden geleden nam een jongen contact met mij op, ik noem hem hier Stef (28 jaar). Hij had mij gevonden via Google. Enigszins beschaamd ontmoette ik hem bij een hotellobby in Eindhoven. Hij vertelde dat hij een introverte jongen is, een enkele vriend heeft en nog nooit een date gehad. Hij voelde zich ontzettend eenzaam en wilde hier verandering in aanbrengen.

Tijdens onze gesprekken kwam al snel naar voren dat Stef nooit complimenten heeft gehad tijdens zijn opvoeding. Op sociaal gebied ervaart Stef dat hij ontzettend heeft gefaald, hij zoekt in alles wat hij doet iets negatiefs. Ik heb tijdens de coaching dit gedrag inzichtelijk proberen te maken en opdrachten meegegeven om thuis aan de slag te gaan. Stef is gaan kijken bij een tennisclub en heeft een les meegedaan, hij is blijven hangen na een presentatie om met studenten na te praten en heeft een singlereis geboekt. Door meer onder de mensen te komen en succeservaringen mee te maken, groeit Stef in zijn zelfvertrouwen.

Na mijn vakantie kreeg ik ineens een lange mail met wat Stef had meegemaakt: hij had zichzelf uitgedaagd om een salsa les mee te doen. Na de les is heeft hij een drankje aangeboden aan zijn danspartner, hij heeft haar nummer gevraagd en inmiddels heeft zijn allereerste date plaatsgevonden!!
Vooraf had ik met Stef geoefend hoe je een gesprek op gang kan houden, hoe hij zichzelf kan toespreken om iets te doen wat ontzettend spannend is en heb ik uitgelegd wat flirt signalen zijn.
We hebben volgende week een vijfde afspraak gepland, na zijn singlereis. Stef voelt zich zelfverzekerder en daagt zichzelf steeds weer uit om mensen te leren kennen.

Gun jezelf die extra tips en zet voor heel even je schaamte opzij. Wie weet wat het je oplevert…