Laagdrempelige coaching voor jongeren

Laagdrempelige coaching voor jongeren

Laagdrempelige coaching voor jongeren

door Annelies de Waal | aug 28, 2018

Bij gezinscoaching denken mensen al snel aan zware gesprekken en langdurige trajecten. Ik ben van mening dat dit echt niet altijd nodig is. Ik heb veel ervaring met jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In deze leeftijd gebeurt er veel: Ze gaan naar de middelbare school, vragen zich af wat een vriendschap eigenlijk is, en stellen zichzelf voor het eerst de vraag “wie ben ík eigenlijk”?

Ik coach jongeren door aan te sluiten bij hun interesse. Zo kan ik naast een jongere gaan staan en het vertrouwen winnen. Bijvoorbeeld door samen te gaan voetballen of de natuur in te gaan om samen foto’s te maken.

Ik ben van mening dat je door het oprecht tonen van interesse in de jongere al snel dichterbij mag komen. Na een potje voetbal is er vaak een opening om te bespreken hoe het nou écht op school gaat. “Wie is die vervelende jongen die je pest”? “Wat doet hij dan precies”?

Ik geef tips waar de jongere mee aan de slag kan om zichzelf te leren verdedigen en meer zelfvertrouwen op te bouwen.
Ik ga dus actief aan de slag tijdens mijn coaching en probeer net het juiste moment te vinden om de kern te raken. Hierbij kan ik heel direct zijn, ik benoem hoe het zit. Zo kan ik ook de juiste adviezen geven. De duur van een coachingstraject is afhankelijk van de jongere en de problematiek er heerst. Soms kan ik met een paar contacten al tot een kern komen waardoor de jongere lekkerder in zijn of haar vel zit. Bij iemand die heel gesloten is kost het meer tijd om het vertrouwen te winnen.

Gelukkig is er altijd wel een activiteit te bedenken die een jongere leuk vindt. Ik ga graag de uitdaging aan en kom zo nodig in mijn sportkleding om erop uit te gaan samen!

Maken we daar een afspraak voor?
Dat kan door even contact met mij op te nemen…